Van 2 Şubesi

Dr. Necdet SUBAŞI'nın "Bildiklerimiz Yeter Mi?" Konulu Konferansı

Yeni oluşan yönetim kurulumuzun ilk icraatı olarak: Van Genç Memur-Sen ile birlikte 10 Aralık 2018 tarihinde düzenlediğimiz ve Dr. Necdet SUBAŞI'nın sunumunu yaptığı ''Bildiklerimiz Yeter Mi?'' konulu konferansa; Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami BATTAL, Memur Sen İl Temsilcisi Mahmut GÜLAÇAR, Van Eğitim-Bİr-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Musa GENÇCELEP, Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, Fakülte Dekanları, sendika üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Dr. Necdet SUBAŞI, Öncelikle bildiklerimizin yetmeyeceğini, genel anlamda toplumun okuyan, bilinçli ve donanımlı kesiminin bilgi aktarımında sorunlar yaşadığını, bilgisiyle kendisini toplumun üstünde bir konumda görerek hareket ettğini, bu durumun doğru olmadığını belirterek, bilgi ve birikimi olan insanların çok daha mütevazi olmaları gerektiği noktasından hareketle konuyu tarihsel örnekleriyle birilikte ele alarak anlatımına devam etti.

Katılımın yoğun olduğu konferansın son kısmında Dr.Necdet Subaşı, özellikle gençlerin bir kaç kitap okuyarak kendilerini yeterli görmemeleri gerektiğini, bildiklerimizi karşımızdaki kişi ya da topluma aktarırken mutlaka onların anlayacağı bir dille anlatmamız gerektiğini ifade ederek konuşmalarını tamamladı.